Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Στέργιο Γκανάτσιο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, κ. Γεώργιο Λάππα, και τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Philippe Ray.

Το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει κοινές εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και ερευνητικές δράσεις και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, δηλαδή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και του Γαλλικού Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Τα πεδία συνεργασίας περιλαμβάνουν κυρίως:

  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και απόψεων για τη διαμόρφωση πολιτικής ανάπτυξης κοινών ή/και συμπληρωματικών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων μεταξύ των δύο φορέων καθώς και την ανάπτυξη συνεργιών των δύο φορέων με τοπικούς η/και περιφερειακούς η/και εθνικούς η/και διεθνείς φορείς συναφούς ή συμπληρωματικής αρμοδιότητας.
  • Ενέργειες προώθησης και δικτύωσης των κοινών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων τους με Εθνικά και Διεθνή δίκτυα.
  • Συντονισμό ενεργειών για την κοινή προβολή δράσεων ή/και απόψεων η/και θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ομάδες κοινού ή σε εθνικά, περιφερειακά και κοινοτικά θεσμικά όργανα όπως η συνδιοργάνωση ή/και υποστήριξη εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, η δημιουργία συμπαραγωγών, η κοινή παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, η δημιουργία, επιμέλεια και έκδοση έντυπου η/και ψηφιακού υλικού, ο κοινός σχεδιασμός και οργάνωση επιστημονικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων κ.ά.
  • Συνεργασία στα πλαίσια χρηματοδοτούμενων εθνικών ή ευρωπαϊκών επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Η ομάδα επικοινωνίας, άμεσα εμπλεκόμενη στις κοινές δράσεις των δύο φορέων, υποστήριξε επικοινωνιακά την εκδήλωση με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τμήματος και φωτογραφίες.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language