Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, που υπεγράφη στις 23/2/2018 στην Καστοριά, η Ομάδα Επικοινωνίας του τμήματος συμμετείχε ενεργά στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (ΔΕΘ-HELEXPO), 3-6 Μαΐου 2018.

Καθώς φέτος οι τιμώμενες χώρες ήταν οι χώρες της γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο είχε το κεντρικό σταντ της έκθεσης, το Σταντ της Γαλλοφωνίας. Το περίπτερο 350 τ.μ. φιλοξένησε τις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Καναδά, της Ρουμανίας και του Βελγίου, 44 γαλλικούς εκδοτικούς οίκους, εκπροσώπους της πόλης της Νίκαιας, το βιβλιοπωλείο “Le livre ouvert” και την έκθεση ψηφιακών βιβλίων “Μηχανή ανάγνωσης”. Η Ομάδα Επικοινωνίας ανέλαβε την παραγωγή επικοινωνιακού υλικού για την προώθηση των εκδηλώσεων και των προσκεκλημένων συγγραφέων, καθώς και τη διαχείριση των λογισμικών προβολής του περιπτέρου και του προγράμματος της γαλλοφωνίας.

Κατασκευάσαμε λοιπόν την ιστοσελίδα που φιλοξενείται στον ιστότοπο:

http://www.francophonie.gr

η οποία περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα δελτία τύπου, τους χορηγούς και τους προσκεκλημένους γαλλόφωνους συγγραφείς. Για τους τελευταίους, η ομάδα επικοινωνίας σχεδίασε και υλοποίησε μία σειρά από 22 βιογραφικά βίντεο περίπου 50 δευτερολέπτων το καθένα για να τους παρουσιάσει. Τα βίντεο αυτά αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν την έκθεση, αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλέξεων.

Η προώθηση του Σταντ της Γαλλοφωνίας έγινε, επίσης, με γραφιστικό υλικό (4πτυχο πρόγραμμα εκδηλώσεων, 4 μπάνερ με το καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, πρόγραμμα εκδηλώσεων που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου, αφίσα με τους προσκεκλημένους συγγραφείς, αναμνηστική καρτ ποστάλ με τους συγγραφείς…) και οπτικοακουστικό υλικό καθώς και με αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τμήματός μας. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή τη δράση μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο “Φοιτητές εν δράσει”, στο Together – Τεύχος 30.

Συνολικά, η ομάδα επικοινωνίας δημιούργησε 67 βίντεο διάρκειας 6 ωρών 52 λεπτών εκ των οποίων:

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τμήματος αναρτήθηκαν:

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, 11 μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας παρευρέθηκαν εκεί για να καλύψουν τις εκδηλώσεις του Σταντ της Γαλλοφωνίας με ζωντανές μεταδόσεις, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, βίντεο και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από την μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου!

Η ευκαιρία που δόθηκε στους φοιτητές του τμήματός μας για την επικοινωνιακή υποστήριξη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική. Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης που μας εμπιστεύτηκε!

Πορτρέτα Συγγραφέων Πάνελ Γαλλοφωνίας Συνεντεύξεις & Αφιερώσεις Συναντήσεις Αρχιτεκτονική Μινιατούρες
Η Ομάδα Επικοινωνίας στο Σταντ της Γαλλοφωνίας,
στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language