To Share Your Knowledge συνεχίζεται! Αυτή τη φορά το τμήμα μας επισκέφθηκε η διακεκριμένη σεναριογράφος και σκηνοθέτις Βάγια Δανιηλίδου. Μας μίλησε για την ιδιαιτερότητα του σεναρίου, αφού πρώτα παρουσίασε την ταινία μικρού μήκους “Free Camping”, που δημιούργησε μαζί με τον Κωνσταντίνο Τοπάλη. Το θέμα του δεύτερου σεμιναρίου «Creative Cinema και Δημιουργική Γραφή” πήρε σάρκα και όστα στο τέλος της παρουσίασης, όπου μετά τις οδηγίες της Βάγιας Δανιηλίδου ακολούθησε ένα πρακτικό κομμάτι. Εκεί το κοινό κλήθηκε να δημιουργήσει μια δική του ιστορία και να την αποτυπώσει σκηνοθετικά όπως θα την έβλεπε κάποιος θεατής!

Η Βάγια Δανιηλίδου σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (Λονδίνο, LFA), Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Λειψία και Βερολίνο, LDVII) και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Συνεργάστηκε με εταιρείες παραγωγής σε Ελλάδα και Αγγλία. Έχει σκηνοθετήσει και έχει γράψει κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κάννες, Μπιενάλε Μεσογείου, Βαλκανικό Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, Παρισιού κ.α.). Αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής γραφής σεναρίου και κινηματογράφου στο Λονδίνο και κύκλους σεμιναρίων για έφηβους και ενήλικες. Είναι ιδρυτής της 24plus1 και του e-EDGE (Διαδικτυακό Εργαστήρι Γραφής και Εικόνας). Το διάστημα αυτό ολοκληρώνει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους ΕΜΙΛΙΑ η οποία τελεί υπό την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, σε αναμονή χρηματοδότησης από κρατικό φορέα.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language