Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων “Share Your Knowledge”, το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  διοργάνωσαν το διαδικτυακό βιωματικό Εργαστήριο Ψηφιακής Εξιστόρησης (Digital Storytelling Workshop) με θέμα: “Πώς έμαθα να αγαπώ την καραντίνα και άλλες αληθινές ιστορίες”.

Το εργαστήριο προσφέρθηκε στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Π.Δ.Μ. από τον Δρ. Γιώργο Μεταξιώτη.

View this post on Instagram

💻Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν, στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων "Share Your Knowledge", το διαδικτυακό βιωματικό Εργαστήριο Ψηφιακής Εξιστόρησης (Digital Storytelling Workshop) με θέμα: "Πώς έμαθα να αγαπώ την καραντίνα και άλλες αληθινές ιστορίες". 🔺Για να παρακολουθήσετε το workshop απαιτείται προεγγραφή στο: Link in bio. Μετά την εγγραφή, θα λάβετε email επιβεβαίωσης που θα περιέχει τις πληροφορίες για να παρακολουθήσετε το webinar. 🔹Το εργαστήριο προσφέρεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μας φοιτητές από τον Δρ. Γιώργο Μεταξιώτη. 🔹Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ψηφιακών ιστοριών που αφηγούνται μια προσωπική ή βιωματική ιστορία με απώτερο στόχο τη δημιουργία ολιγόλεπτης ταινίας που θα συνδυάζει φωτογραφίες, εικόνες, ήχους, μουσική και κείμενο. 🔹Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις. Κατά την πρώτη συνάντηση, το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 5 μ.μ., θα γίνει μια εισαγωγή στις ψηφιακές ιστορίες, θα παρουσιαστεί η δομή του εργαστηρίου και θα δοθούν οδηγίες και προδιαγραφές για την παρακολούθησή του. 🔹Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης. ℹ️Ο Γιώργος Μεταξιώτης είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και Διδάκτωρ του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στις σπουδές του εξειδικεύτηκε στη σημειωτική της φωτογραφίας, τη ψηφιακή αφήγηση και τα νέα μέσα επικοινωνίας. Εκτός των βασικών του σπουδών, έχει επιμορφωθεί στα πεδία του κινηματογράφου και της θεατροπαιδαγωγικής, με σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία. Συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα για την έρευνα και παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, πολυμέσων και διαδραστικών εφαρμογών. Έχει 15ετή επαγγελματική εμπειρία στη σκηνοθεσία, το βίντεο, το μοντάζ, την εικονοληψία και το θέατρο.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης σε οργανισμούς, δήμους, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, με στόχο την ανάπτυξη νέων εργαλείων δημοσιογραφικής έρευνας, επικοινωνίας και εκπαίδευσης.

A post shared by Communication & Digital Media (@cdm_uowm) on

Η Εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/2806134669422734/

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε σε 5 διαδικτυακές συναντήσεις, από τις 25 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου 2020.

Εργα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του workshop παρουσιάστηκαν στο 1ο e-festival του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Carantinoroutine & RocknRoll
Παναγιώτης Φραγκουλίδης
Έχει πλάκα
Ελένη Πνευματικού
Μείνε σπίτι
Σοφία Φωτιάδου
Κατηγορίες: Online EventsShare Your Knowledge

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language