Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το επιστημονικό συνέδριο “Envisioning the Future of Communication: Challenges · Trends · Opportunities”, που διεξήχθη στις 13-14 Δεκεμβρίου 2021 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά. Το Συνέδριο διοργάνωσαν το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών.

Στο “υβριδικό” αυτό συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 60 καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο της Επικοινωνίας, με σκοπό να σκιαγραφήσουν από διάφορες πτυχές το μέλλον της επικοινωνίας. Η συμμετοχή τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πάνω από 350 φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν το συνέδριο διά ζώσης.

Οι εισηγήσεις και η περαιτέρω συζήτηση κινήθηκαν γύρω από θεματικές σχετικά με την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων, τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και την παραπληροφόρηση σε αυτά, την εταιρική και πολιτική επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις και τον ρόλο των κοινωνικών μέσων στη διαμόρφωση γνώμης του κοινού. Σημαντικές εισηγήσεις προσέγγισαν από διαφορετικές σκοπιές αυτά τα ζητήματα δίνοντας έμπνευση για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη. Το κοινό που παρακολουθούσε από το Μεγάλο Αμφιθέατρο αλλά και τη ζωντανή μετάδοση, απηύθυνε ερωτήματα στους ομιλητές που συμμετείχαν άλλοι δια ζώσης και άλλοι διαδικτυακά προσδίδοντας ένα πνεύμα διαλογικότητας και γόνιμο έδαφος για εποικοδομητικές συζητήσεις, καθώς ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου ήταν η κα Bianca Fox, καθηγήτρια στο Nottingham Trent University και στο King’s College London, και ο κ. Νίκος Δεμερτζής, καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας και Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚΕ.

Η Ομάδα Επικοινωνίας έδωσε δυναμικά το “παρών” έχοντας τη δημιουργία και την επιμέλεια της οπτικής ταυτότητας του συνεδρίου, του επικοινωνιακού υλικού, τη ζωντανή μετάδοση, τη δημιουργία οπτικο-ακουστικού περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δημιουργία και αποστολή των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Κατηγορίες: EventsOnline Events

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language