O κύκλος σεμιναρίων “Share Your Knowledge | Μοιράσου τη γνώση σου” ξεκινάει και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά!

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00 στην αίθουσα Β10, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με προσκεκλημένο ομιλητή τον Βασίλη Κιμούλη, Σύμβουλο Επικοινωνίας, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων, και με θέμα: “Επικοινωνία στον εκδοτικό χώρο”.

Η διάλεξη αυτή εντάσσεται στη νέα θεματική του Share Your Knowledge “Επικοινωνία και Βιβλίο” που φιλοδοξεί με μια σειρά διαλέξεων να προσεγγίσει τον χώρο του βιβλίου από την σκοπιά της επικοινωνίας.
Τη συζήτηση οργανώνει και συντονίζει η κα Γιαννακοπούλου Αναστασία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Βασίλης Κιμούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία και Γλωσσολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο από το 1990 ως επιμελητής εκδόσεων, μεταφραστής και σύμβουλος Επικοινωνίας σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους (Ωκεανίδα, Μίνωας, University Studio Press, BELL, Αιώρα, ΚΨΜ, κ.ά.) και συγγραφείς. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ως υπεύθυνος Δημοσιότητας, Προβολής και Επικοινωνίας στην 15η ΔΕΒΘ και ως υπεύθυνος Διοργάνωσης του Πολιτιστικού Προγράμματος στη 16η και 17η ΔΕΒΘ, καθώς και ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προβολής της ελληνικής συμμετοχής στην 70ή και 71η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης. Το 2022 συμμετείχε στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου.

Στη διάλεξή του, ο κ. Κιμούλης μάς εισήγαγε στον χώρο των Ελλήνων εκδοτών, εστιάζοντας στην επικοινωνία των εκδοτικών οίκων και των συγγραφέων, καθώς και στις συμμετοχές τους σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ βιβλίου εντός κι εκτός της χώρας. Με την παρουσίαση του προγράμματος διαφορετικών εκδηλώσεων με θέμα το βιβλίο και μέσα από πολλά παραδείγματα από την επαγγελματική του εμπειρία, ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας και δη την χρήση των ψηφιακών μέσων στις στρατηγικές επικοινωνίας, τη δυναμική που αναπτύσσεται και τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται στον χώρο του βιβλίου.
@cdm_uowm 👩‍🎓Σεμινάριο #shareyourknowledge με τον Βασίλη Κιμούλη, Σύμβουλο Επικοινωνίας, Μεταφραστή και Επιμελητή εκδόσεων! #cdmuowm #communication #university #uowm #digitalmedia #kastoria #student #cdm #cdm_uowm #greece #publishing #literature #fyp #foryou #ελλαδα #ελληνικοτικτοκ #πανεπιστημιο #εκδοσεις #syk17 ♬ Massive - Drake

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language