Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, το σεμινάριο Share Your Knowledge με τον κ. Ian McMillan, ο οποίος παρουσίασε τις επιπτώσεις των αλλαγών που επήλθαν στη διοίκηση ενός σχολείου στην Β. Ιρλανδία μετά την αλλαγή του Διευθυντή, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν αυτές οι αλλαγές στην πολιτική του σχολείου για τα κοινωνικά δίκτυα. Ο κ. McMillan υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σχεδιασμού, υπεύθυνος διαχείρισης δεδομένων (data manager), επικεφαλής αξιολογητής (lead assessor) και προϊστάμενος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών του υπό μελέτη σχολείου, ενώ πλέον εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Queen’s University Belfast.

Τίτλος διάλεξης:
“Η πολιτική χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ως έκφραση του στυλ ηγεσίας σε ένα Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βορείου Ιρλανδίας: Μελέτη περίπτωσης”.

Τη συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε η κ. Στεφανία Γιαννακάκη, ΕΔΙΠ του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Ο κ. McMillan αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η νέα και αυστηρότερη ηγεσία του σχολείου έθεσε κανόνες για την χρήση των κοινωνικών δικτύων, καθώς και των κινητών τηλεφώνων στον χώρο του σχολείου, δημιουργώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους γονείς, τους μαθητές καθώς και το διδακτικό προσωπικό. Επιπλέον, τόνισε πως οι νέοι κανόνες έκαναν δυσκολότερη την επικοινωνία εντός του σχολείου παρόλο που είχαν ως στόχο την βελτίωση των επιδόσεών του στις αξιολογήσεις. Τέλος, ανέφερε κάποια παραδείγματα όπου ειδικευμένα και έμπειρα μέλη του προσωπικού αποχώρησαν από το σχολείο λόγω αυτών των αλλαγών.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή Ο Ιan McMillan δίδαξε ξένες γλώσσες (Ισπανικά, Γερμανικά, Ιρλανδικά και Λατινικά, αλλά όχι Ελληνικά!) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για πάνω από 20 χρόνια έως ότου ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Queen’s University Belfast το 2022. Ο Ian υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σχεδιασμού, υπεύθυνος διαχείρισης δεδομένων (data manager), επικεφαλής αξιολογητής (lead assessor), καθώς και προϊστάμενος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών του υπό μελέτη σχολείου. Την τρέχουσα περίοδο εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με υποτροφία πλήρους χρηματοδότησης στο Queen’s University Belfast, στο πλαίσιο της οποίας διερευνά την επιρροή συγκεκριμένων ελίτ στη διακυβέρνηση των λεγόμενων Ενοποιημένων Σχολείων της Β. Ιρλανδίας όπου συνεκπαιδεύονται και συνυπάρχουν μαθητές από τις κοινότητες τόσο των καθολικών όσο και των προτεσταντών.

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language