Η ομάδα επικοινωνίας ταξίδεψε και φέτος στα Χανιά για το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (20-24/6/2023) έχοντας αναλάβει τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου. Κεντρικό θέμα του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: «Ατομικές και συλλογικές ταυτότητες: αυτοπροσδιορισμός στον σύγχρονο κόσμο».

Το 2o Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων, καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης.

Στην αποστολή στα Χανιά συμμετείχαν οι φοιτητές/τριες του τμήματός μας: Ανδρέας Κάκαρης, Χαρά Δημητρίου και Παναγιώτα Τσολακίδου. 

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας επικοινωνίας που δημιούργησαν ψηφιακό περιεχόμενο για τα social του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων ήταν οι φοιτητές/τριες: Σοφία Σταματοπούλου, Παύλος Νικολαΐδης, Φωτεινή Στανίτσα και Αργύρης Γεωργιάδης.

Υπεύθυνη ομάδας επικοινωνίας, διαχείρισης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Φεστιβάλ και δημιουργίας περιεχομένου: Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ.

Highlights - 2o Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2023
"Σε μια περίπλοκη εποχή, κάνουμε φεστιβάλ έχοντας πρώτα από όλα στο μυαλό μας την ατομική ύπαρξη. Τον άνθρωπο που ψάχνει σημεία ισορροπίας αλλά που δύσκολα τα βρίσκει μέσα στον ορυμαγδό της πληροφορίας, των γεγονότων που τρέχουν, της παντοειδούς διαφήμισης και προπαγάνδας, των αντιφατικών ερεθισμάτων. Το βιβλίο, η γνώση, ο γνήσιος δημοκρατικός διάλογος, η ψυχαγωγία, είναι στοιχεία που προσφέρουν ισορροπία, που δίνουν δύναμη στον άνθρωπο με τις ευαίσθητες κεραίες, αυτόν που αισθάνεται άβολα στην επικράτεια του φαίνεσθαι, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να σταθεί στα πόδια του. Ακόμα περισσότερο, όταν τέτοιοι άνθρωποι, που είναι πολλοί αλλά και μόνοι, βρεθούν κάπου όλοι μαζί, σε μια ατμόσφαιρα δημιουργική, μια ατμόσφαιρα άλλη, δημιουργείται ανάταση, παράγεται δύναμη και ελπίδα. Αυτή είναι η αξία ενός φεστιβάλ. Η δημιουργία ενός άλλου κόσμου μέσα στον γνωστό κόσμο, η ένωση της ατομικής υπαρξιακής αγωνίας με το συλλογικό όραμα. Και αυτό, έχει μια βαθύτερη υπαρξιακή, κοινωνική και πολιτική σημασία."
Μανώλης Πιμπλής
Διευθυντής Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Ακολουθήστε μας!

Κατηγορίες: Events

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language