Οι Νέοι Συνεργάζονται με μεγάλη επιτυχία! Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν νέοι φοιτητές και μαθητές λυκείου της Καστοριάς με τη συμμετοχή τους στην Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καστοριάς στις 21 Μαρτίου 2019. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο “Νεανικές Δράσεις 2019” και είναι μια πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Active Youths OENEF και του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την προσομοίωση, η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενεργών Πολιτών”, έχοντας καταλάβει την πλειοψηφία του Δήμου Καστοριάς και χρησιμοποιώντας ριζοσπαστικό λόγο, πρότεινε λύσεις σε θέματα που αφορούσαν την ποιότητα ζωής και την οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου. Από την άλλη μεριά, η μειοψηφούσα συντηρητική παράταξη “Καστοριά, πόλη του αύριο” διεκδικούσε τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, κατηγορώντας την Κίνηση Ενεργών Πολιτών για αεροβασίες και ανικανότητα στη διαχείριση των προβλημάτων.

Με το τέλος της προσομοίωσης, ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ήταν έκδηλος, μαρτυρώντας πως οι στόχοι της δράσης επιτεύχθηκαν: οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στους δημοκρατικούς θεσμούς, να αναγνωρίσουν τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών για την επίλυση προβλημάτων, να συνειδητοποιήσουν πως μόνο με τη συνεργασία επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Η Ομάδα Επικοινωνίας συμμετείχε ενεργά στο εγχείρημα αυτό, τόσο με τη συμμετοχή μελών της στην προσομοίωση όσο και με την επικοινωνιακή κάλυψη της δράσης – γραφιστικά, αναρτήσεις σε Facebook, Twitter και Instagram, Instagram Stories, φωτογραφίες, βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την προσομοίωση και βίντεο όλης της προσομοίωσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας για την νέα αυτή εμπειρία συνεργασίας και τη δυνατότητα που μας έδωσαν να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι Νέοι +Εργάζονται
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

? Οι Νέοι Συνεργάζονται με μεγάλη επιτυχία! Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν νέοι φοιτητές και μαθητές λυκείου της Καστοριάς με τη συμμετοχή τους στην Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καστοριάς στις 21 Μαρτίου 2019. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο “Νεανικές Δράσεις” και είναι μια πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) @activeyouths και του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας @edicflorina. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία συνεργασίας! ???? #activeyouths#dmcteiwm#dmcteam#oineoisynergazontai#kastoria#oenef#europedirect

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Digital Media & Communication (@dmcteiwm) στις

H αφίσα της δράσης

Για περισσότερα, επισκεφθείτε και την εκδήλωση στο Facebook.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language