Το European Youth Event (EYE) κάθε χρόνο συγκεντρώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρες μη μέλη, για να διαμορφώσει και να μοιραστεί τις ιδέες του για το Μέλλον της Ευρώπης. Στη φετινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο, στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2021, ξεχώρισε η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που συγκεντρώνει τις ιδέες και το όραμα των πολιτών για μια δημοκρατική και δυνατή Ευρώπη. Νέες και νέοι από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση του αύριο. Η πολυγλωσσία, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον και η δράση για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν μεταξύ των κύριων ιδεών των 10.000 νέων συμμετεχόντων, με 2.000 ιδέες και 160 δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Western Macedonia – Δυτικής Μακεδονίας έδωσαν φέτος την ευκαιρία στη Σοφία Σταματοπούλου, προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματός μας και μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας να συμμετάσχει στην αποστολή τους στο European Youth Event.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συμμετοχή στο EYE 2021, συμμετείχε με 16 μελή αποστολή που αποτελούνταν με νέους και νέες από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κατόπιν της πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ομάδα μελών του ΟΕΝΕΦ από όλη τη Δυτική Μακεδονία ταξίδεψε στο Στρασβούργο της Γαλλίας και συμμετείχε ενεργά στη πλέον μαζική διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσα από τη δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού και μιας προηγμένης διαδικτυακής εφαρμογής. 

Άρθρο δημοσιευμένο στο Together 54

Κατηγορίες: Events

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language