Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη 28 Απριλίου 2023, το σεμινάριο Share Your Knowledge με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Marketing της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Κυριακού.

Τίτλος διάλεξης:
“Το Marketing στον σύγχρονο πολιτισμό μέσα από το παράδειγμα της Κ.Ο.Θ.”

Τη συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε η κα Ματσιώλα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

O κ. Νίκος Κυριακού παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις ενέργειες της Κ.Ο.Θ. για την προώθηση του πολιτιστικού προϊόντος της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση των κοινωνικών δικτύων και την ανάπτυξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον τομέα μετά την πανδημία. Επίσης, έδωσε βάση στη σημαντικότητα του marketing στον χώρο του πολιτισμού.

Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε, εξίσου, στον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της Κ.Ο.Θ., παρουσιάζοντας τις δράσεις που πραγματοποιεί για την προώθηση της κλασικής μουσικής στις μικρότερες ηλικίες, καθώς στόχος της Κ.Ο.Θ. είναι «να γίνει ο πολιτισμός κομμάτι της καθημερινότητας όλων». Επιπλέον, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία των λογαριασμών της Κ.Ο.Θ. στα social media, τονίζοντας πως «αν δεν έχεις χτίσει σωστά τη δουλειά σου, κανένα σλόγκαν δεν θα σε σώσει». Τέλος, ανέδειξε τις πρωτοποριακές λύσεις που βρήκε η Κ.Ο.Θ. για να αντιμετωπίσει περιόδους κρίσης, όπως αυτή της πανδημίας και εκείνη του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Γεννήθηκα το 1974 στο Χέρεμπεργκ της Γερμανίας και μεγάλωσα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Ζω από το 1992 μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μιλώ αγγλικά και γερμανικά. Είμαι ο Υπεύθυνος Μarketing και Επικοινωνίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από το 2001 και από το 2015 ο κειμενογράφος των εντύπων της.
Έχω πραγματοποιήσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Κ.Ο.Θ. σχετικά με το Marketing στον Πολιτισμό.
Κατά το παρελθόν εργάστηκα σε διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες εστίασης και συμβούλων δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς και σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης (Σπορ του Βορρά) και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΝΤ1 και Α103). Έχω αρθρογραφία σε αθλητικές ιστοσελίδες, αλλά και πολιτιστικές με θέμα τη μουσική. Υπήρξα μέλος της Φιλαρμονικής Νέου Πετριτσίου ως β’ κορνετίστας, μέλος βυζαντινής χορωδίας και παραγωγός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Ως αθλητής κατέκτησα αργυρό μετάλλιο στο διπλό μικτό και χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα badminton του 1994. Ασχολούμαι με τη συγγραφή και ιδιαίτερα την ποίηση. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language