Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023, το σεμινάριο το σεμινάριο Share Your Knowledge με ομιλητή τον κ. Θανάση Γεωργίου, designer, ιδρυτή και art director της designmono.gr, με θέμα: «Η εικόνα μπροστά και πίσω από τη σελίδα. Μια τυπογραφική-οπτική ανάγνωση εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, από την ιδέα ως την παραγωγή».

Τη συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε ο κ. Αγγέλου Ιωάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε σε κανόνες διάταξης περιεχομένου δημοφιλών περιοδικών και εφημερίδων (TIME, Guardian, Ouest-France…), όπως και κάποια ιδιαίτερα παραδείγματα ατόμων με σημαντική συμβολή στην τυπογραφία διαφόρων ειδών του έντυπου Τύπου (Neville Brody του “The Face”…). Συνέχισε, δίνοντας ποικίλες συμβουλές κατά τη διάρκεια της δημιουργίας μιας σελίδας/εξωφύλλου, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει, «χωρίς ισχυρή ιδέα και κείμενο, ο σχεδιασμός είναι κούφια αισθητική». Επίσης, παρέθεσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα χρήσης λογισμικών που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για τυπογραφική χρήση σε σύγκριση με λογισμικά σχεδιασμένα στοχευμένα για αυτή.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο designer Θανάσης Γεωργίου (designmono.gr) έχει σχεδιάσει περιοδικά,
εφημερίδες, εκδόσεις και βιβλία για λογαριασμό διαφόρων εκδοτικών οίκων, έχει δημιουργήσει εφαρμογές πολιτιστικών γεγονότων, οπτικής ταυτότητας και συσκευασίας προϊόντων. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό (EΒΓΕ, European Newspaper Design Awards, κ.ά.) και έχει συμμετάσχει σε Poster και Graphic Design Biennale (Μόσχα, Μπρνο, Τεχεράνη κ.α.).

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language