Ο κύκλος σεμιναρίων «Share Your Knowledge – Μοιράσου τη γνώση σου» ξεκινάει για τρίτη συνεχή χρονιά!

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συζήτηση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Γιάννη Σκουρογιάννη, Παραγωγό Ψηφιακού Πολιτισμού – Δραματουργό της εφαρμογής Stasis Hellas, και με θέμα: «Η Επαυξημένη Πραγματικότητα ως νέο μέσο πολιτικής σάτιρας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης». Η παρουσίαση είναι ανοιχτή για το κοινό και για όλους/ες τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Τη συζήτηση οργανώνει και συντονίζει ο κ. Μιχάλης Βρίγκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεωρία και Σχεδίαση Τρισδιάστατων Γραφικών για Εικονικά Περιβάλλοντα».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://zoom.us/my/uowm.cdm1

Meeting ID: 603-780-0612

 

Παράλληλα, θα γίνει προβολή της συζήτησης στο Μεγάλο Αμφιθέατρο, στην Πανεπιστημιούπολη Καστοριάς. Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Λίγα λόγια για τo STASIS HELLAS και τον ομιλητή

Σε έναν μεταβατικό κόσμο, από το φυσικό στο ψηφιακό, η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) αναδεικνύεται σε μια νέα γλώσσα επικοινωνίας και μέσο εκδημοκρατισμού των τρόπων αφήγησης. Το έργο STASIS HELLAS αξιοποιεί την τεχνολογία της ΕΠ σε μορφή εφαρμογής για να ευαισθητοποιήσει σε θέματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού.

Πατώντας από τη μια στο ρεαλισμό και από την άλλη στην αλληγορία η δωρεάν εφαρμογή για κινητά STASIS HELLAS απευθύνεται σε όσους και όσες θέλουν να πάρουν μια καλή γεύση της Ελλάδας των τελευταίων 200 ετών. Δομημένη ως ένα επίκαιρο σατιρικό ψυχογράφημα η πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή STASIS HELLAS θίγει θέματα, όπως η ψύχωση με τη διχόνοια, η υστερία με τη γραφειοκρατία, η θέση της γυναίκας, το προσφυγικό, η σχέση Ελλάδα-Ευρώπη, εξουσία και εξοπλισμοί, Νεοέλληνας και media

Ο Γιάννης Σκουρογιάννης ασχολείται με το χώρο του ψηφιακού πολιτισμού ως διοργανωτής και παραγωγός από το 1998. Ως μουσειολόγος/μουσειογράφος έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολιστικών τοπίων και εμπειριών που συνδυάζουν το εικονικό με το φυσικό, για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Σχεδιάζει προωθητικές καμπάνιες στα social media και mixed reality δράσεις. Ειδικεύεται στην έρευνα για την ανάπτυξη τρόπων επικοινωνίας με κύριο εργαλείο το τηλέφωνο και την διοργάνωση digital δράσεων στο δημόσιο χώρο. Είναι παραγωγός της εφαρμογής Stasis Hellas (Stasishellas.gr).

______

Share Your Knowledge | Μοιράσου τη γνώση σου”: Ένας κύκλος σεμιναρίων και workshops που διοργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων #cdmuowm, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας #dmsclab και η Ομάδα Επικοινωνίας #dmcteam, με στόχο να έρθουν κοντά μας επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του χώρου μας για να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στους φοιτητές και στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language