Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 16 Μαΐου και την Κυριακή 17 Μαΐου, το 1º e-festival του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την έναρξή του κήρυξε, την πρώτη ημέρα, ο Πρύτανης κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης και τη χαιρέτισε με ζωντανή σύνδεση ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης. Ο υφυπουργός μιλώντας πρωτίστως ως ακαδημαϊκός και ως πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν, συνεχάρει στους εμπνευστές του 1ου e-festival και σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή του. Ανέγνωσε μάλιστα αποσπάσματα έργων που κατατέθηκαν από συμμετέχοντες, επισημαίνοντας πως στην τέχνη διοχετεύονται η δημιουργικότητα, η φαντασία και προβληματισμοί, κυρίως σε περιόδους σαν αυτή που βιώνουμε.

Το e-festival χαιρέτησε και ο “ιθύνων νους” του φεστιβάλ, η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κα Άννα Σπύρτου, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν αυτό το νέο εγχείρημα. “Η ζωή είναι τραγωδία σε κοντινό πλάνο, αλλά κωμωδία σε μακρινό πλάνο”, έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν. Μέσα απ’ όλα αυτά τα έργα “καταφέραμε να μεταφερθούμε από το κοντινό πλάνο της κρίσης στο μακρινό το αισιόδοξο”, υπογράμμισε η κα Σπύρτου.

Παρακολουθήστε τους χαιρετισμούς που απηύθυναν στο παρακάτω βίντεο:

και επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του e-festival που δημιούργησαν μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας:

https://efestival.uowm.gr/

Την εκδήλωση χαιρέτισαν πρόεδροι άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου αλλά και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του e-festival. Την επιτροπή απάρτιζαν οι: Άννα Σπύρτου, Αντιπρυτάννισα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αικατερίνη Κατσιάνα, Εκπαιδευτικός του τμήματος Εργοθεραπείας, Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Μηνάς Δασυγένης, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Παναγιώτης Κεφαλάς, υποψήφιος διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τη γραμματειακή υποστήριξη του φεστιβάλ ανέλαβε η Μαρίλια Βαΐτση, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ τη διαχείριση του ιστοτόπου είχε ο Ανδρέας Κάκαρης, προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων. Το δημιουργικό της αφίσας ήταν της Ευθυμίας Ξανδινίδη, προπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, ενώ την αφίσα επιμελήθηκαν οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων: Ιωάννα Σκρέτα και Σταύρος Σοφρώνης.

Τη διαχείριση της ψηφιακής ταυτότητας της εκδήλωσης και της ψηφιακής ροής του φεστιβάλ ανέλαβε το ερευνητικό Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Ομάδα Επικοινωνίας που εντάσσεται σε αυτό.

Βασικός αρωγός στην επίτευξη του εγχειρήματος ήταν το τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το e-festival “Μένουμε σπίτι δημιουργικοί! Από μια εργοθεραπευτική οπτική” επικεντρώνεται στην εργοθεραπευτική ματιά των καθημερινών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την πρώτη ημέρα του e-festival (ή στο facebook στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας). 

1o e-festival – Ημέρα 1

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη 2η μέρα του e-festival στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Facebook καθώς και στα παρακάτω βίντεο (Mέρος 1 και Μέρος 2).

1o e-festival – Ημέρα 2 – Μέρος 1
1o e-festival – Ημέρα 2 – Μέρος 2

Στην παρακάτω playlist μπορείτε να ακούσετε τα μουσικά έργα που συμμετείχαν στο 1º e-festival του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας “Μένουμε Σπίτι Δημιουργικοί! Από μια εργοθεραπευτική οπτική” – 16 & 17 Μαΐου 2020.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Language